Finale Copa Libertadores

VIDEO | Napadnut Bocin autobus, igrači povraćali, utakmica odgođena za nedjelju

Superclasico bi se trebao igrati u nedjelju od 21 sat po našem vremenu.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2018. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uzvrat finala južnoameričkog Copa Libertadores u Buenos Airesu između River Platea i Boca Juniorsa ipak je odgođen zbog neviđenih nereda navijača Rivera koji su napali autobus s igračima Boce.

Superclasico bi se trebao igrati u nedjelju od 21 sat po našem vremenu.

Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona Monumental, a policija je suzavcem rastjerala huligane. Nekoliko igrača Boce je dobilo porezotine od stakla, a neki od njih su povraćali u svlačionici od posljedica suzavca.

Utakmica je trebala započeti u subotu u 21 sat, no kako to nije bilo moguće, prebačena je na 23:15.

Na igrače Boce strašan su pritisak vršili moćnici južnoameričkog nogometa i FIFA-e. Tražili su da se utakmica igra po svaku cijenu zbog TV prava.

Igrači Boce nisu željeli igrati. Carlos Tevez je rekao da nisu u mogućnosti odigrati utakmicu, da ih na to tjeraju, dok je Fernando Gago istaknuo da je vrlo teško pripremati se za nogomet u ovakvim okolnostima.

Utakmica se trebala igrati, sve je bilo spremno, igrači su izašli na zagrijavanje, a onda preokret. 15 prije početka utakmice ispred stadiona El Monumental počeli su strašni neredi.

Policija se obračunavala s domaćim navijačima, ali i građanima koji su ovaj kaos iskoristili za obračun s policijom.

Policija je pritom koristila i gumene metke. Prema informacijama iz Argentine, dosad je uhićeno 16 navijača i ta se brojka povećava.

Kopirati
Drag cursor here to close